sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Elämän pieniä iloja.




Hyvää huomenta!
Sunnuntai aamu

Sallan luona Porissa



Kaffetta, aamupalaa, suihku!
Ei ole kiire.
Elämän pieniä iloja.






Sallan äiteen herkullinen piirakka
Basilikainen vuohenjuusto-kasvispiirakka


Pohja:
½ dl perunasosejauhetta
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhoja
50 g voita/margariiniä
1 dl vettä

Täyte:

1 kesäkurpitsa
10 kirsikkatomaattia
1 pkt (200g) vuohenmaitojuustoa
½ dl basilikanlehtiä
2 munaa
2 dl ruokakermaa
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
½ dl juustoraastetta


1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu rasva ja vesi. Taikina tuntuu ensin löysältä, mutta kiinteytyy sopivaksi nesteen imeytyessä. Painele taikina voidellun n. 30cm halkaisijaltaan piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa  200-asteisessa uunissa 10-15 minuttia.

2. Huuhtele kurpitsa ja tomaatit. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi vuohenjuusto noin puolen sentin paloiksi.

3. Levitä esipaistetulle pohjalle järjestyksessä kesäkurpitsan, tomaatin ja vuohenjuuston viipaleet. Ripottele päälle runsaasti hienonnettua basilikaa.

4. Sekoita munat, kerma, mausteet ja juustoraaste keskenään. Kaada vuokaan, heiluttele varovasti, jotta munaseos levittyisi tasaisesti.

5. Jatka piirakan paistamista vielä 20 minuttia,  200-asteisessa uunissa.

Ohje löytyy, Viherpiha 7/2012






"Onnellinen on se ihminen,
joka osaa nauttia pienistä asioista, arkipäiväisistä tapahtumista auringonpaisteesta, linnuista langoilla, aamiaisesta, päivällisestä, lounaasta, aamun lehdestä postilaatikossa, vastaantulevasta ystävästä -
Niin monet tavoittelevat elämän nautintoja
menemällä niiden ohitse."

-Tommy Tabermann-





Pampo kuittaa ja kiittää Poria ja Sallaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti