keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Budapest by night



Budapest by night
Pääsiäisenä 2014

Aiemmat blogit Budapestin reissulta:



Vapauden silta


"Budapestin kaupungin alueella kulkee Tonavan yli yhdeksän maantietiesiltaa: pohjoisesta etelään lukien Megyerin silta (2008), Árpádin silta (1950), Margitin silta (1876), Ketjusilta (1849), Elisabetin silta (1903, 1964), Vapaudensilta (1896), Petőfin silta (1937), Rákóczin silta (1995) ja Ferenc Deákin silta (1990). Kehätie M0 kulkee Megyerin ja Ferenc Deákin siltojen kautta. Lisäksi Tonavan yli kulkee kaksi rautatiesiltaa, joista eteläinen on rakennettu 1877 ja pohjoinen 1896. Ketjusilta on Budapestin silloista vanhin ja tunnetuin, ja se oli aikoinaan vasta toinen Tonavan yli rakennettu pysyvä silta. Sitä pidetään koko Budapestin symbolina. Saksalaiset räjäyttivät kaikki Budapestin sillat vuonna 1945, mutta niistä tuhoutui korjauskelvottomaksi ainoastaan Elisabetin silta, jonka tilalle rakennettiin uusi vuonna 1964.
"


Uskotaan, että kun Budapestissa menee Tonavan yli menevien siltojen ali, saat jokaisen sillan alittaessasi toivoa jotakin. Itse alitin omien laskujeni mukaan kuusi siltaa. 
Muutama toive heitetty ilmaan siis. 





Edessä Széchenyin ketjusilta ja taaempana Margitin silta. 


 

Unkarin Parlamenttitalo

"Kossuth Lajosin aukion laidalla Tonavan rannalla sijaitseva Budapestin uusgoottinen parlamenttitalo on hyvin näyttävä kupoleineen ja torneineen, yksi Euroopan hienoimmista parlamenttitaloista ja hyvin suosittu vierailukohde matkailijoiden keskuudessa. Osittain Westminsterin palatsin innoittamana 1800-luvun lopulla rakennettu parlamenttitalo on kaupungin suurin rakennus ja se rakennettiin kuvastamaan silloisen Itävalta-Unkarin mahtia. Parlamenttitalossa kokoontuu Unkarin kansalliskokous ja se on nykyisin avoinna myös yleisölle, tosin pitkiin jonotusaikoihin kannattaa varautua"

Lähde: http://www.pienimatkaopas.com/budapest/nahtavyydet.html







“My dream is to walk around the world. A smallish backpack, all essentials neatly in place. A camera. A notebook. A traveling paint set. A hat. Good shoes. A nice pleated (green?) skirt for the occasional seaside hotel afternoon dance.”

― Maira Kalman, The Principles of Uncertainty

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti