maanantai 11. joulukuuta 2017

Kulttuuria - Villa Arttu: YHDESSÄ|together


Kulttuuria - Villa Arttu: YHDESSÄ|together


"Villa Artussa on esillä 4.10.2017 – 19.1.2018 järjestyksessään 16. kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen näyttely. Eri puolilta maailmaa tulleista teoksista koottu lähes 200 teoksen kokonaisuus. Näyttely on osa Suomi 100 juhlavuoden ohjelmaa. Sen myötä teemana on yhdessä oleminen ja eläminen. Esillä on 46 maasta tulleita maalauksia, piirustuksia, valokuvia, grafiikkaa, videoita ja muita digitaalisesti tehtyjä teoksia. Tekijät ovat 3-18 -vuotiaita."

"Eri puolilta maailmaa tulleissa teoksissa näkyvät kulttuuriset erot sekä toisaalta se, mikä meitä kaikkia yhdistää: ystävyyden, läheisyyden ja turvallisuuden tarve. Hellyys kuuluu kaiken ikäisten ihmisten ja myös eläinten elämään. Erilaisinakin olemme samanlaisia.
Näyttelyn teokset kertovat myös yhdessä elämisen varjopuolista. Yhteisen elintilan jakamisesta saattaa seurata toisten hyödyntämistä, saaliiksi joutumista tai jopa sotimista. Näyttelyn teoksissa on myös surua yksinäisyydestä ja ulkopuolelle jäämisestä. Joskus on kuitenkin ihan kiva olla itsekseen. Vaikkei kaveri vieressä olisikaan, yhdessä voi olla ja asioita jakaa digitaalisissa ympäristöissä."

Näyttely oli upea ja suosittelen lämpimästi. Työt koskettivat ja pistivät miettimään erilaisuutta ja toisaalta sitä rohkeutta uskaltaa olla erilainen, juuri se oma itsensä.


Lähde: http://artcentre.fi/tiedotteet_uusimmat?nid=93
















 

"Don't be afraid to be you."
-Sabrina Sebala 14v.


Villa Arttu, Villatehdas O-rappu
Kankurinkatu 4-6, Hyvinkää




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti