keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Kulttuuria! Maailma kylässä


Kulttuuria! Maailma kylässä - festivaali
Lauantaina 28.5.2016

Maailma kylässä -festarit 
järjestettiin Kaisaniemen puistossa
ja Rautatientorilla Helsingin keskustassa toukokuun viimeisenä viikonloppuna.
Kävijöitä tänä vuonna koko viikonloppuna oli 79 000.

"Tarjolla on musiikkia, tanssia, teatteria, taidetta, keskusteluja, kirjallisuutta, herkullista ruokaa ja monipuolista toimintaa. Maailma kylässä antaa uusia kokemuksia ja näkökulmia suvaitsevaan monikulttuurisuuteen, kehitysyhteistyöhön, kestävään kehitykseen ja globaaliasioihin."

Lähde: http://www.maailmakylassa.fi/festivaali-infoMeeri Koutaniemen vaikuttavia kuvia KuubastaMaailma Kylässä on myös katuruokafestari.
Festareilta löytyi yli 60 katukeittiötä.
Samosat, kabalagalat ja dumplingit, papu- ja banaaniruoat,
maapähkinävoikeitto, falafelit, kyyttöjuustoburgeri ja artesaanijäätelöt.
Makuja maailmalta löytyi vaikka kuinka. Kasvisruokaa löytyi joka kojulta.
Jokainen myyjä oli sitoutunut tarjoilemaan vähintään yhden kasvisvaihtoehdon.
Kasvisruoan runsas tarjonta liittyy festareiden ympäristötavoitteisiin.Afrikkalainen kasvis -SamosaTule kuulluksi! Maailma kylästä löytyi myös kierrätyskankaista revittyjä suikaleita, joihin festarikävijät saivat kirjoittaa unelmistaan, haaveistaan, peloistaan tai mistä tahansa, mitä ei kenellekään uskalla kertoa. Kudelmista muodostuu ryijy, joka muistuttaa siitä, miten paljon sanomattomia ajatuksia keskuudessamme vilisee. Jokainen salaisuus on samanarvoinen.

Ajatusten muodostama ryijy on Arlene Tuckerin ja Daniel Malpican yhteisteos, joka kuvastaa yhteenkuuluvuutta. Tucker on kuvataiteilija, joka suunnittelee työkseen leluja ja pelejä. Tuckerin tarkoitus on rohkaista  taiteessaan leikin kautta ihmiset kokemaan omaa elinympäristöään.

Kävin kirjoittamassa omat ajatukseni ryijyyn. Kaikista eniten tämä työ herätti minut ajatukseen jokaisen kuulluksi tulemisesta. Hektisen maailman keskellä on hyvä muistaa pysähtyä. Kuunnella, mitä toisella on sanottavaa.
Muistutus itselle olla läsnä, tässä ja nyt.
Jokainen ajatus on samanarvoinen ja jokaisen haave yhtä arvokas. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti