tiistai 10. syyskuuta 2013

hylätyt talot, autiot pihat!




       
                                                                                                                        tänää piisivalinnaks: aphex twin - slim

                                      hylätyt talot, autiot pihat.

mikä kumma niissä oikein viehättääkään? jotain äärimmäisen kiehtovaa niissä on. muistan lapsena käyneeni hylätyissä taloissa useaan kertaan ja jokaisen kerran se oli yhtä jännittävää. mahassa kiersi ja jännitti uskaltaako vai ei mennä sisään, mutta aina mentiin. muistan, että ikkunoistakin joskus kiivettiin sisään.  ja niin se tunne on vieläkin, ei enää samalla tavalla jännitä kuin lapsena, mutta jotain mystisen kiehtovaa autiotaloissa on. tänään käytiin kurkkaamassa kahta hylättyä taloa.




                                             edellinen autiotalo reissu santun kanssa heinäkuussa:


                                    http://www.pamponen.blogspot.fi/2013/07/autiotalolla.html






tämän autiotalon kohtaloksi oli mitä ilmeisemmin iskenyt tulipalo.  sivuhuoneesta, palaneesta rakennuksesta löytyi kuitenkin patja, jossa ilmeisesti joku on majoittunut vielä palon jälkeenkin. Löytyyhän kodittomiakin suomestakin vaikka kuinka paljon.

"Suomessa asunnottomuutta on erityisesti pääkaupunkiseudulla, mutta myös muissa suurissa kaupungeissa ja kasvukeskuksissa. Helsingin ja pääkaupunkiseudun asunnottomuuden taustalla on erityisesti halpojen vuokra-asuntojen puute, mutta myös syrjäytyminen ja päihteet. Päihteiden käyttö ja mielenterveysongelmat liittyvät usein juuri huonoimmassa asemassa oleviin eli porraskäytävissä, kaduilla ja asuntoloissa asuviin.
"

lähde: http://www.turvallinenkaupunki.fi/turvallisuusteemat/sosiaalisesti-turvallinen-elinymparisto/taustatietoa/asunnottomuus


 

piharakennuksessa luki "huoltoa" jota tämä pihapiiri olisi jo aikoja sitten tarvinnut. piharakennus pysyi juuri ja juuri vielä pystyssä ja se oli täytetty tavaralla.










vessan seinältä: "hädän hetkellä - jallu!"



aivan päärakennuksen vieressä oli hauta, joka jäi mietittymään, että miksi ja kuka on haudattu aivan kotitalon viereen?

                                                 











tässä autiotalossa ei ollut enään ollenkaan ikkunoita koko talossa ja ovet olivat sepposen selällään auki. myös muita hylätyt rakennukset kiehtovat. tässä muutamia linkkejä:


http://www.ruosteinen.com/
http://www.aikamatka.net/
http://ajat0nta.blogspot.fi/






                                                                    nämä lukot ovat olleet jo pitkään auki.






















ketään täällä ei ole pitkiin aikoihin asunut, mutta elämää talossa on selkeästi ollut, lattiat olivat ulostetta täynnä ja seinät spreijattu. tapettikerrokset retkottivat seinillä ja katossa. aika hyvin talo oli tyhjennetty huonekaluista ja tavaroistakin, jotka aina kertovat omaa tarinaansa hylätyistä taloista.








tällä autiotalojen kuvaus reissulla, mua alkoi myös houkuttamaan graffittikulttuurin kuvaaminen suomessa. jonkun verran oon ulkomailla graffitteja kuvannut, mutta pieni into iski alkaa kuvaamaan ja perehtymään paremmin graffitti kulttuuriin kotimaassani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti