lauantai 16. tammikuuta 2016

Reppu Selässä! Malesia - Kuala Lumpur




Reppu Selässä! Malesia - Kuala Lumpur

Reppu Selässä! aiemmat blogit:
Reissunsuunnittelua [] Helsinki-Lontoo-Kuala Lumpur





Perjantai 18.12.2016

Rinkka alas Malesiassa Kuala Lumpurissa, äärimmäisen hyvällä sijainnilla (No. 1-1, Jalan Angsoka, Off Nagasari, Kuala Lumpur 50200, Malesia) ja kohtuu hinnalla, Orange Pekoe Guesthouseen. Lämpimät suosittelut paikasta budjettimatkaajalle! Paikka osoittautui hyväksi paikaksi pysähtyä ihmettelemään mitä Kuala Lumpurilla on tarjottavanaan. Ensimmäisten kunnon unien, paikallisen aamukahvin ja aamupalan jälkeen suuntana oli Menora Tower, josta nähdä koko Kuala Lumpur. Ekat rotat ja torakat bongattu myös.

Kuala Lumpur on jotain Bangkokin ja Singaporen välimaastosta. Vähemmän eksoottinen kuin Bangkok eikä yhtä futuristinen kuin Singapore.


 





Virallinen nimi
: Malesia
Hallitusmuoto: perustuslaillinen monarkia
Väkiluku: 29,1 miljoonaa
Pääkaupunki: Kuala Lumpur
Pinta-ala: 329,847 neliökilometriä
Viralliset kielet: malaiji (virallinen), englanti, kiina, tamil, telugu, malayalam
Pääuskonnot: islam, buddhalaisuus, taoismi, hinduismi, kristinnusko, sikhismi
Keskimääräinen elinikä: 77 vuotta (naiset), 73 vuotta (miehet)
Valuutta: Malesian ringit (MYR), 1 ringit = 100 seniä
Päävientituotteet: elektroniikka, raakaöljy ja maakaasu, kemikaalit, palmuöljy, puu ja puutuotteet, kumi, tekstiilit






"Kiehtovinta Kuala Lumpurissa on sen kaksi- vai pitäisikö sanoa kolmijakoisuus. Kaupunki on ihastuttavan skitsofreeninen kulttuurisesti, kiitos malesialaisten jakautumisen kolmeen kulttuuripiiriin: islamilaisiin malaijeihin, kiinalaisiin ja intialaisiin.

Kun muslimit pakotetaan valtiovallan taholta elämään herran nuhteessa, bilettävät kiinalaiset nuoret villisti. Intialaiset kulkevat siinä välissä: laki ei kiellä juhlimasta, mutta monessa perheessä arvot ovat edelleen konservatiiviset.

Baarien lisäksi Malesian kulttuurien eroavaisuuksia voi Kuala Lumpurissa käydä tietenkin vertailemassa myös temppeleissä ja moskeijoissa.
Kiinalaisissa temppeleissä on hektinen, suitsukkeiden sakeuttama tunnelma, kun uskovaiset hakevat apua päivänpolttaviin ongelmiin. Hindutemppeleissä intialaiset viettävät rauhallista lounashetkeä lukien dekkareita ja päivälehtiä jumalkuvien varjossa. Muslimit kerääntyvät lounastauolla moskeijoihin päivänokosille."

Lähde: http://kerranelamassa.fi/malesia-opas/kuala-lumpur/



 
Monorail kuljettaa ihmisiä katujen yllä.



Telekommunikaatiotorni Menara Kuala Lumpur on paras paikka nähdä kaupunki lintuperspektiivistä. 276 metrin korkeuteen kohoava näköalatasanne tarjoaa loistavan näkymän Petronas Towersiin ja Kuala Lumpurin pilvenpiirtäjien ja viheralueiden täyttämään kaupunkikuvaan.

Näkymä Menara telekommunikaattoritornista, Twin Towers.






Jalan Alorilla riitti iltaisin kuhinaa. Katuruokaa ja aasialaisia makuja.

Kuala Lumpurin suurin valikoima katuruokaravintoloita ovat Jalan Alorin ympärillä, Jalan Bukit Bintangin pohjoispuolella. Iltapäivä viidestä aamun tunneilla katu muuttuu "a continuous open-air restaurant. Jalan Alorilta löytyy Malesialaista, Kiinalaista ja Thaimaalaisia ruokia "from grilled fish and satay to kai-lan (Chinese greens) in oyster sauce and fried noodles with frog legs".


The best way to experience the food street is to stroll along looking at the signs and the dishes on the tables to see what takes your fancy.






Riisiä ja kastikkeena perunan varsia ja lehtiä valkosipulilla. Yllättävän hyvän makuinen setti. 

matka jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti