tiistai 24. tammikuuta 2017

Arjen herkkuja - Maukas linssikeitto


Arjen herkkuja - Maukas linssikeitto

2rkl luomuvoita/kookosöljyä
1kpl iso sipuli/ kaksi pientä sipulia
3kpl valkosipulin kynsiä
2tl kurkumajauhetta
1tl inkiväärijauhetta
1/2tl cajunmausteseosta
1,5-2rkl himalajanvuorisuolaa
400g tomaattimurskaa
400g chilitomaattimurskaa
1,1 litraa vettä
3dl punaisia linssejä kuivana
2dl luomukermaa/kookoskermaa




1. Huuhdo linssit huolellisesti kylmällä vedellä siivilässä. Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja laita ne mausteiden ja voin kanssa kattilaan. Kuullota kevyesti miedolla lämmöllä, mutta älä päästä raaka-aineita ruskistumaan.
2. Lisää joukkoon vesi sekä tomaattimurska. Anna kiehua muutama minuutti ja lisää joukkoon huuhdotut linssit.
3. Anna keiton kiehua 30min ja lisää vielä joukkoon kerma.
4. Anna hautua 5-10min kannen alla ennen tarjoilua.

(Mikäli keitto maistuu valjulta, olet käyttänyt siihen liian vähän suolaa.)



"We all eat, and it would be a sad waste of opportunity to eat badly."-Anna Thomas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti