Arjen herkkuja - Maukas linssikeitto
2rkl luomuvoita/kookosöljyä
1kpl iso sipuli/ kaksi pientä sipulia
3kpl valkosipulin kynsiä
2tl kurkumajauhetta
1tl inkiväärijauhetta
1/2tl cajunmausteseosta
1,5-2rkl himalajanvuorisuolaa
400g tomaattimurskaa
400g chilitomaattimurskaa
1,1 litraa vettä
3dl punaisia linssejä kuivana
2dl luomukermaa/kookoskermaa
2rkl luomuvoita/kookosöljyä
1kpl iso sipuli/ kaksi pientä sipulia
3kpl valkosipulin kynsiä
2tl kurkumajauhetta
1tl inkiväärijauhetta
1/2tl cajunmausteseosta
1,5-2rkl himalajanvuorisuolaa
400g tomaattimurskaa
400g chilitomaattimurskaa
1,1 litraa vettä
3dl punaisia linssejä kuivana
2dl luomukermaa/kookoskermaa
1. Huuhdo linssit huolellisesti kylmällä vedellä siivilässä. Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja laita ne mausteiden ja voin kanssa kattilaan. Kuullota kevyesti miedolla lämmöllä, mutta älä päästä raaka-aineita ruskistumaan.
2. Lisää joukkoon vesi sekä tomaattimurska. Anna kiehua muutama minuutti ja lisää joukkoon huuhdotut linssit.
3. Anna keiton kiehua 30min ja lisää vielä joukkoon kerma.
4. Anna hautua 5-10min kannen alla ennen tarjoilua.
(Mikäli keitto maistuu valjulta, olet käyttänyt siihen liian vähän suolaa.)
2. Lisää joukkoon vesi sekä tomaattimurska. Anna kiehua muutama minuutti ja lisää joukkoon huuhdotut linssit.
3. Anna keiton kiehua 30min ja lisää vielä joukkoon kerma.
4. Anna hautua 5-10min kannen alla ennen tarjoilua.
(Mikäli keitto maistuu valjulta, olet käyttänyt siihen liian vähän suolaa.)
"We all eat, and it would be a sad waste of opportunity to eat badly."-Anna Thomas
Arjen herkkuja:
Tanskalaiset jättisarvet
Tanskalaiset jättisarvet
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti