Arjen romantiikkaa - Harjoittele sitä missä et ole hyvä
Leipominen, miten kätevää, halpaa ja mukavaa. Ja silti niin vierasta mulle.
Osaan kyllä leipoa, mutta muuten luovana ihmisenä koen leipomisen oudoksi,
kun en oikein osaa soveltaa leivottaessa.
Niinpä yritän harjoitella sitä missä en ole hyvä.
Lauantaina leivoin Feta-Pinaattipiirakkaa ja sunnuntaina pullia.
Molemmat kyllä onnistuivat mielestäni yllättävän hyvin.
Leipominen, miten kätevää, halpaa ja mukavaa. Ja silti niin vierasta mulle.
Osaan kyllä leipoa, mutta muuten luovana ihmisenä koen leipomisen oudoksi,
kun en oikein osaa soveltaa leivottaessa.
Niinpä yritän harjoitella sitä missä en ole hyvä.
Lauantaina leivoin Feta-Pinaattipiirakkaa ja sunnuntaina pullia.
Molemmat kyllä onnistuivat mielestäni yllättävän hyvin.
Lauantaina leivoin Pinaatti-fetapiirakkaa, joka oli helppoa tehdä.
Valmistusaika n. 1,5h-2h
1. Sekoita pohjan ainekset nopeasti sekaisin. Älä
vaivaa.
Painele vuokaan (halkaisija n.30cm).
Laita vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
2. Esipaista suoraan kylmästä 200C 10 min.
3. Paloittele feta ja pilko sipuli. Laita vuokaan feta, sipuli ja pinatti. Mausta pippurilla.
4. Sekoita keskenään kananmunat ja kerma. Kaada seos vuokaan.
5. Paista 200C 45-55 minuuttia.
Painele vuokaan (halkaisija n.30cm).
Laita vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
2. Esipaista suoraan kylmästä 200C 10 min.
3. Paloittele feta ja pilko sipuli. Laita vuokaan feta, sipuli ja pinatti. Mausta pippurilla.
4. Sekoita keskenään kananmunat ja kerma. Kaada seos vuokaan.
5. Paista 200C 45-55 minuuttia.
Valmistusaika n. 1,5h-2h
Sunnuntaina leivoin pullia. Harjoittelin kuivahiivalla pullien tekoa.
1. Jos käytät leivontaan tuoretta hiivaa: lämmitä maito
kädenlämpöiseksi
ja murenna hiiva nesteeseen. Jos käytät kuivahiivaa, kuivahiiva sekoitetaan jauhoihin. (Nesteen on oltava reilusti kättä lämpimämpää noin 42 astetta).
Lisää joukkoon kananmunat, sokeri, kardemumma ja suola.
Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja lisää jauhot taikinaan.
Alusta pullataikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja.
Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa pullataikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista ja leipurin kädestä.
2. Kohota pullataikinaa lämpimässä paikassa, kunnes se lähes kaksinkertaistuu.
ja murenna hiiva nesteeseen. Jos käytät kuivahiivaa, kuivahiiva sekoitetaan jauhoihin. (Nesteen on oltava reilusti kättä lämpimämpää noin 42 astetta).
Lisää joukkoon kananmunat, sokeri, kardemumma ja suola.
Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja lisää jauhot taikinaan.
Alusta pullataikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja.
Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa pullataikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista ja leipurin kädestä.
2. Kohota pullataikinaa lämpimässä paikassa, kunnes se lähes kaksinkertaistuu.
3. Leivo taikinasta pullia leivinpaperille ja peitä ne leivinliinalla. Anna kohota.
4. Voitele pullat ennen paistamista kananmunalla ja koristele mantelilastuilla, raesokerilla, rusinoilla tms.
5. Paista pieniä pullia 225 asteessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia tai kunnes pullan pinta ja pohja ovat kauniin vaaleanruskeat. Paista isot leivonnaiset (kuten piirakat ja pitkot) miedommassa lämmössä 180-200 asteessa noin 30 minuuttia.
4. Voitele pullat ennen paistamista kananmunalla ja koristele mantelilastuilla, raesokerilla, rusinoilla tms.
5. Paista pieniä pullia 225 asteessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia tai kunnes pullan pinta ja pohja ovat kauniin vaaleanruskeat. Paista isot leivonnaiset (kuten piirakat ja pitkot) miedommassa lämmössä 180-200 asteessa noin 30 minuuttia.
Valmistusaika 30-60min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti