torstai 26. toukokuuta 2016

Luontoon! Hakoisten linnavuori

Hakoisten kartano
Luontoon! Hakoisten linnavuori

On toukokuu. Aurinko paistaa ja hämmentävää kyllä en edes muista monennettako päivää ja tyttöä hymyilyttää. Ihanaa. Hakoisten linnavuorella Janakkalassa fiilistelemässä Suomen kesää.
Kesän ensimmäinen kukkaseppele tuli myös tehtyä voikukista,
paljain varpain, auringon lämmöstä nauttien. En voi valittaa.
Elämä on ihan mukavaa.











"Hakoisten linna eli Hakoisten linnavuori sijaitsee Janakkalan kunnassa, Kanta-Hämeessä ja Kernaalanjärven rannan läheisyydessä. Se näkyy erittäin hyvin sekä nykyiselle valtatie 3:lle että vanhalle tielle 130.
Tämä alavasta ympäröivästä maaseudusta kohoava jyrkkäseinäinen kallio lienee tarjonnut ikimuistoisista ajoista lähtien turvapaikan alueen asukkaille. Se on varmuudella toiminut myös kulkureittien risteyspaikan vartijana. Linnan nykyiset rauniot ovat peräisin keskiajan alupuolelta, mahdollisesti 1200-luvulta."

























Kesä ja aurinko. Paljaat varpaat. Mua hymyilyttää.


Aiempia Luontoon! -blogeja
Hämeenlinna 

Aulangonjärven luonnonsuojelualue (03/2015) 

Evo
(09/2015)
Sorsakolun laavu
Sorsakolun laavu ja retkiruokaa
Hyvää huomenta! 


Nukari

Nukarinkoski (11/2014)
Nukarinkoski - breathing place (07/2015)

Nukarinkoski huhtikuussa (04/2015)

Riihimäki

Hatlamminsuo 
(09/2014)


Hyvinkää

Piilolampi (05/2014)
Kytäjä - Lintubongausta (04/2016)

Järvenpää
Lemmenlaakso ja Haarajoen mylly (03/2016)

Tammela

Torronsuo
(11/2015)

Janakkala

Suurisuo 
(10/2015)

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Sääksjärven uimaranta


Sääksjärven uimaranta
Sääksjärventie 30, Kiljava

"Kesäisin uimarannalla palvelevat kahvila, WC:t, pukeutumistilat, sekä liikuntapaikat kaiken ikäisille. Mukavia kesähetkiä luovat lasten leikkipaikat, hyppytornit ja beachvolley-kentät."
Lähde: http://www.nurmijarvi.fi/vapaa-aika_ja_kulttuuri/matkailu/aktiviteetit/uimarannat/saaksjarvi


Toukokuu ja lämmintä on +25.
Uimarannalla ei paljoa ollut vielä muita, joka oli mukavaa.






 Uimarannat:

Hyvinkää, Usmi

Järvenpää, Rantapuistoa ja Tervanokan uimarantaa
Hämeenlinna, Tervaniemen uimaranta

Kulttuuria! Museum of broken relationships


Kulttuuria! Museum of broken relationships

Helsingin kaupunginmuseo
Aleksanterinkatu 16
14.5.-11.9.2016
ma-pe 11-19, la-su 11-17



"Mitä tehdä muistoille, joita ei halua säilyttää mutta joita ei osaa heittää poiskaan? Yksi ratkaisu on kansainvälisesti tunnustettu Museum of Broken Relationships, jonka 13.5.2016 avautuva uusi Helsingin kaupunginmuseo ensi töikseen tuo Suomeen."
"Museum of Broken Relationships koostuu nimettömästi lahjoitetuista esineistä ja tarinoista, jotka liittyvät katkenneisiin suhteisiin. Näyttelyn esineet kertovat yleisinhimillistä tarinaa rakkaudesta ja menetyksestä. Kävijä voi uppoutua lukemaan tekstejä, joiden pituus vaihtelee muutamasta sanasta useampaan sivuun. Tunnelmat vaihtelevat: on katkeraa tilitystä ja iskeviä kiteytyksiä, huumoria ja syvää surua."

Lähde:
http://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/nayttelyt/brokenships/








Häähuntu, 10 vuotta pitkä suhde

"Huntu oli juuri sellainen, millaiseksi olin sen unelmissani kuvitellut. Itse ommeltu, äitini maalaamat kukat. Äitini ensimmäistä kertaa tekemässä minusta prinsessaa. Tuo huntu edustaa minulle uskoa, uskallusta, päättäväisyyttä ja kauneutta - ja erityisen arvokasta ja rakasta päivää elämässäni. Ympärilläni oli kaikki mitä toivoa saatoin; rakkaat ihmiset, tanssia, aurinkoa ja merituulta. Huntu hulmusi ja aurinko paistoi silmiin, kun katsoin tuona päivänä tulevaisuuteen. Ei ollut yhteinen tulevaisuutemme kuitenkaan unelmiemme kaltainen, mutta sen avulla opin jotain suurta; rakastamaan itseäni. Mitä elämältä muuta voisi toivoa? Ikuisesti kiitollinen."



3 hopeista sormusta, 10 vuotta pitkä suhde

"Hurmaava, jännittävä mies valloitti sydämeni, sieluni, ruumiini. Kuuluimme yhteen. Yhtenä kirpeänä alkukesän aamuna matkasimme lautalla Suomenlinnaan. Auringonsäde kimmelsi maassa edessäni. Sormuksesta tuli meidän side. Se oli mukana aina. Yhtä tiukasti kuin rakkaus. Myrskyn jälkeen oli tyyntä. Elo tuntui onnelliselta. Meistä tuli perhe. Kolme kierrettä nimettömässä - kolme ihanaa lasta. Pian ajauduimme myrskyyn. Olin huono, heikko, väärässä. Teinkö mitään koskaan oikein? En kaatunut, vaikka minua riepotetiin. Olin henkisesti kuollut ja ruma. Eloton. Lähdin pois. Pääsin pois. Nyt kymmenen vuoden jälkeen otan nämä sormukset pois itsestäni. En halua niitä enää. Luovun menneestä. Olen vapaa."



Paljon mielenkiintoisia tarinoita siitä, mitä jää jäljelle kun erotaan. Näyttely herätti paljon ajatuksia erilaisista suhteista, ihmisistä ja tunteista. Suosittelen.

sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Kulttuuria - Helsinkipäivä


Kulttuuria - Helsinkipäivä

Vapaapäivä ja junalla Helsinkiin ihmettelemään kesää ja nauttimaan Helsingin tarjoamasta kulttuurista. Jätskiä espan nurmikolla  ja kahvia kauppatorilla lokkien  konsertteja kuunnellen.
Varmat merkit kesästä.
Kamera kaulassa hymy huulilla, auringon lämmittävästä voimasta nautiskellen.













"Avarra maailman kuvaasi"


Ateneumista (
Kaivokatu 2, Helsinki) löytää Kaarina Kaikkosen taidetta, joissa materiaaleina käytetään kierrätettyjä vaatteita. Teoksia pääsee ihailemaan ilman sisäänpääsymaksua.
"Kaikkosen uudet teokset Valon paino (Falling Light) ja Kasvun henki (Blooming Spirit) käsittelevät elämän kannalta aivan keskeistä aihetta eli valoa. Valolla on vahvoja symbolimerkityksiä kautta taiteen historian. Se voidaan liittää paitsi uskontoon ja vuodenaikojen luonnolliseen kiertokulkuun, myös ihmismielen ylä- ja alamäkiin.

Museon sisäpihalla sijaitseva Valon paino ja ulkona Keskuskadun puoleisessa puistikossa sijaitseva Kasvun henki ovat itsenäisiä teoksia, joilla on yhteys toisiinsa. Ulkona oleva teos kurkottaa kohti kevättä, sisäpihalla olevassa installaatiossa on puolestaan häivähdys pimeyttä.

Teosten materiaalina ovat käytetyt paidat, joita Kaikkonen on kerännyt vapaaehtoisilta lahjoittajilta. Lahjoitetuilla paidoilla on oma erityinen kiertokulkunsa, sillä ne syntyvät uudestaan installaatioiden muuttaessa muotoaan. Myös Ateneumin teosten paidat ovat eläneet aikaisemman elämän muun muassa Didrichsenin taidemuseon puistossa vuonna 2015 olleessa teoksessa. Kaikkoselle käytetyt paidat ovat erityisen tärkeä materiaali, sillä jokaisen paidan sisällä on ollut sydän."















Ihana kesäpäivä. Kiitos Helsinki.

Aiemmat Kulttuuria! -blogit:

Vuonna 2016: