keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

barcelona, barri gotic

                                                                                                                            
                                  


 


      barcelonassa lauantai iltana 27.7.2013


päätettiin lähteä
barri goticin alueelle, joka on goottilaisen korttelin ydin. Barri Goticista löytyy kapeiden kujien sokkelo, joka oli 1300-luvun lopulle juutalaiskorttelina. Nykyään sieltä löytyy antiikkiliikkeitä, antikvariaatteja ja taiteilijoiden suosimia baareja ja ravintoloita.




piisivalinnaks: muse - feeling good






















barri gotic
in alueelta löytyi paljon performanssi taiteilijoita, grafiitteja, pieniä kuppiloita ja jos jonkin näköisiä ihmisiä. ensimmäisen kerran mäkin bongasin prostituoituja kadulta. pieniä kapeita kujia ristiin rastiin. tykästyin barri goticin alueeseen, karun kaunista ja oikeassa valossa jopa romanttista.




















ruokapaikkoja, joissa olisi ulkona tilaa illalla tuntui olevan vaikea löytää barri goticin alueella ja kun tältä aukiolta löytyi tyhjä pöytä istuimme alas. ruokaa odottaessamme saimme ihailla tulitaiteilijaa.













ruusunterälenhtiä ja riisiä.




barri goticissa oli helppo liikkua illalla kun liikkui aina ääntä kohti, ympäri aluetta oli erilaisia muusikoita esiintymässä.



















ihana ilta, buenas noches amigas! :)


          ...seikkailut barcelonassa jatkuvat...

barcelona



                                           buenos dias barcelona! lauantaipäivä 27.7.

 
                                                                tänää piisivalinnaks: dub fx - flow (kayshot remix)




                                         




barcelonassa riittäisi vaikka kuinka paljon nähtävää, mutta meitä erityisesti kiinnosti Antoni Gaudin työt.  Joista suurimpina Sagrada Familian kirkko ja Park Guell.
Joten tänään suunnistamme kohti niitä.

Antoni Gaudista:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Antoni_Gaud%C3%AD




















                  



innostuttiin kuvailemaan ja kävelemään niin, että lopulta oltiin kävelty takaisin melkein siihen pisteeseen mistä lähettiin :D siispä metrolla seikkailemaan! :)

















Sagrada Família (esp. Basílica y Templo Expiatorio de la Sagrada Familia, katal. Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Família) on Antoni Gaudín suunnittelema roomalais-katolinen kirkko Barcelonan keskustassa Eixamplen kaupunginosassa. Kirkon nimi merkitsee "pyhää perhettä", ja sen täydellinen täydellinen nimi katalaaniksi on Temple Expiatori de la Sagrada Família. Pyhäkön rakennustyöt aloitettiin vuonna 1882 arkkitehti Francesc P. Villarin johdolla, mutta vuotta myöhemmin Antoni Gaudí sai vastuun suunnittelusta ja uudisti täysin rakennuksen alkuperäiset piirustukset. Kirkon rakentaminen on yhä kesken, vaikka rakennustöitä on tehty jo pitkälti toista sataa vuotta. Keskeneräisessä kirkossa järjestetään kuitenkin päivittäin messuja, yleensä kirkon kryptassa. Arkkitehti suunnitteli kirkkoa 40 vuotta, jona aikana kirkko muuttui työprosessina yhä suuremmaksi ja monimutkaisemmaksi. Gaudi muutti lopulta kirkkoon asumaan ja eli siellä erakkona 16 viimeistä elinvuottaan.

Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Sagrada_Fam%C3%ADlia#cite_note-Km_s._16-1















Güellin puisto (kat. Parc Güell, esp. Parque Güell) on kenties erikoisin Eusebi Güellin Antoni Gaudílle antamista työmääräyksistä. Puisto on yksi 1900-luvun tunnetuimmista maisema-arkkitehtuurin luomuksista, ja vuodesta 1984 lähtien se on kuulunut Unescon maailmanperintöluetteloon.
Puisto sijaitsee Muntanya Peladalla (suom. 'paljaaksi ajeltu vuori'), Gràcian kaupunginosassa Barcelonassa. Kyseessä ei itse asiassa ole varsinainen vuori, vaan korkea kukkula, jonka kasvillisuus on harvaa ja yksinkertaista kuivan maan kasvillisuutta.
Güell halusi asuintalostaan "kaupunkipuutarhan", ja Güellin puiston rakennustyöt aloitettiin vuonna 1900. Puiston oli tarkoitus olla 60 yksityisen tontin lähiö, mutta vaikka Güell myikin muutaman tontin, alkuperäinen suunnitelma ei koskaan toteutunut, vaan puistosta tuli vuonna 1923 kaupungin omaisuutta.
Gaudí tahtoi kunnioittaa luontoa puistoa suunnitellessaan, minkä vuoksi hän halusi luoda luonnollisen, tyypilliseen Välimeren alueen kasvistoon perustuvan ympäristön, joka vaatii vähän ylläpitoa ja kestää hyvin kuivuutta. Hän halusi myös säilyttää alueen yhtä mäkisenä kuin se alun perinkin oli, ja tästä syystä hän suunnitteli alueen kävelytiet niin, että mäkisimmille osuuksille rakennettiin alueen kivillä päällystettyjä siltoja sen sijaan, että maata olisi ruvettu tasaamaan.























ollaan kiivetty just park guellin huipulle. ihan muutama porras ja pieni ylämäki vaan tollai +40 asteen helteessä :D














gaudin puisto oli ihan käsittämätön satumaa, ei sitä oikeen saanut edes ikuistettua kuviin sitä tunnelmaa mikä siellä oli. mm. seinistä nousi kasvoja, joita ei ollut selkeästi tehty nähtäväksi...


















 

 kulturelli päivä vietetty ja nyt tytöt lähtee valmistautuun iltaseikkailuun...

                                                                           seikkailut barcelonassa jatkuu...